Over ons

Mercado Medic AB houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie, verkoop en service van stoelen en tafels voor mensen met een lichamelijke beperking. Wij verkopen tevens speciaal aangepaste stoelen voor verschillende klinieken, kantoren en industrieën. Mercado Medic AB (voorheen Mercado Rehab AB) werd in 1971 opgericht door Åke G du Rées, die in de jaren 60 van de vorige eeuw de real-stoel ontwikkelde. De real-stoel is, in de vorm van real 9000, nog steeds het belangrijkste product van het bedrijf. Naast het real 9000- programma produceert Mercado tevens elektrische rolstoelen voor gebruik binnenshuis Real 6100, sta-stoelen Real 2000. Tevens hebben wij tafels en schoolmeubilair ( de Real Spider/9000 kind) in ons assortiment.

Mercado Medic AB ontwikkelt en beoordeelt zijn producten in eigen regie en in samenwerking met Hjälpmedelsinstitutet (instituut voor hulpmiddelen in Zweden, vert.), medici, andere deskundigen en gebruikers. Met de zitsystemen die zijn ontworpen door Bengt Engström kunnen wij de belanghebbende jarenlang zorgeloos zitplezier bezorgen. De productie geschiedt in eigen regie en alle basiscomponenten worden met moderne machines op ons hoofdkantoor op Lindingö of bij Mercado produktion AB in Halmstad geproduceerd.

Duurzaamheid

Bij Mercado Medic AB streven we naar duurzame producten die lang meegaan.

ISO13485 Certified

Wij voldoen aan de internationale kwalteitseisen en zijn gecertificeerd met ISO 13485

Manufactured in Sweden

Alle producten worden door ons zelf gemaakt in Zweden

Maatwerk

Waar standaard niet voldoende is, leveren wij maatwerk.

Onze business filosofie

Mercado Medic biedt producten en service aan van zodanige kwaliteit dat het volledig overeenstemt met de eisen en wensen van de klant. De kwaliteit van de producten dient voortdurend verzekerd te zijn middels een systematische kwaliteitsborging, kwaliteits- bewust en goed opgeleid personeel en een prettige werkomgeving.

about-us-img-intro1.jpg
about-us-goals-img2.jpg

Onze doelen

  • Aan de behoefte van onze klanten voldoen.
  • Een error-free mentaliteit binnen de organisatie proberen te bereiken.
  • Een productie technisch en ergonomisch eerste klas product van de hoogste kwaliteit produceren.
  • Handhaven en verbeteren van ons kwaliteitssysteem volgens ISO 13485.
  • Handhaven en verbeteren van ons milieu kwaliteitssysteem volgens ISO 14001.
  • Het verbeteren van onze mogelijkheden en knowhow om zodoende meer en betere oplossingen te vinden voor complexere problemen.

Ons bedrijf

Mercado Medic AB houdt zich sinds 1971 bezig met de ontwikkeling, productie, verkoop en service van werkstoelen/ speciale stoelen voor mensen met een lichamelijke beperking. Wij verkopen tevens speciaal aangepaste stoelen voor verschillende klinieken, kantoren en industrieën. Het bedrijf heeft verkoop- en servicepunten in heel Zweden en beschikt over een uitgebreide exporttak. Mercado ontwikkelt en beoordeelt zijn producten in eigen regie en in samenwerking met het Zweedse Hulpmiddeleninstituut HI, medici, andere deskundigen en gebruikers. Productie vindt plaats in eigen fabrieken op verschillende locaties in Zweden.

Mercado-hq1.jpg

Wij helpen graag

Mocht u vragen hebben, neem dan contact op.