Al meer dan 50 jaar

Onze klanten kopen niet alleen een stoel, maar ook perfecte kwaliteit, bekwaamheid en service. Dit doen wij al sinds 1971 met veel passie en plezier en zijn dan ook trots op ons 50 jarig bestaan.

Over ons

Mercado Medic AB houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie, verkoop en service van stoelen en tafels voor mensen met een lichamelijke beperking. Wij verkopen tevens speciaal aangepaste stoelen voor verschillende klinieken, kantoren en industrieën. Mercado Medic AB (voorheen Mercado Rehab AB) werd in 1971 opgericht door Åke G du Rées, die in de jaren 60 van de vorige eeuw de real-stoel ontwikkelde. De real-stoel is, in de vorm van real 9000, nog steeds het belangrijkste product van het bedrijf. Naast het real 9000- programma produceert Mercado tevens elektrische rolstoelen voor gebruik binnenshuis, de Real 6100 en sta-stoelen, de Real 2000. Tevens hebben wij tafels en schoolmeubilair, de Real Spider en 9000 kind, in ons assortiment.

Mercado Medic AB ontwikkelt en beoordeelt zijn producten in eigen regie en in samenwerking met Hjälpmedelsinstitutet (instituut voor hulpmiddelen in Zweden, vert.), medici, andere deskundigen en gebruikers. Met de zitsystemen die zijn ontworpen door Bengt Engström kunnen wij de belanghebbenden jarenlang zorgeloos zitplezier bezorgen. De productie geschiedt in eigen regie en alle basiscomponenten worden met moderne machines op ons hoofdkantoor op Lindingö of bij Mercado produktion AB in Halmstad geproduceerd.

  

Duurzaamheid

Bij Mercado Medic AB streven we naar duurzame producten die lang meegaan.

ISO13485 Certified

Wij voldoen aan de internationale kwalteitseisen en zijn gecertificeerd met ISO 13485.

Geproduceerd in Zweden

Alle producten worden door ons zelf gemaakt in Zweden.

Maatwerk

Waar standaard niet voldoende is, leveren wij maatwerk.

Onze business filosofie

Mercado Medic biedt producten en service aan van zodanige kwaliteit dat het volledig overeenstemt met de eisen en wensen van de klant. De kwaliteit van de producten dient voortdurend verzekerd te zijn middels een systematische kwaliteitsborging, kwaliteitsbewust en goed opgeleid personeel en een prettige werkomgeving.

about-us-img-intro1.jpg
about-us-goals-img2.jpg

Onze doelen

Onze doelen

  • Aan de behoefte van onze klanten voldoen.
  • Een error-free mentaliteit binnen de organisatie proberen te bereiken.
  • Een productie technisch en ergonomisch eerste klas product van de hoogste kwaliteit produceren.
  • Handhaven en verbeteren van ons kwaliteitssysteem volgens ISO 13485.
  • Handhaven en verbeteren van ons milieu kwaliteitssysteem volgens ISO 14001.
  • Het verbeteren van onze mogelijkheden en knowhow om zodoende meer en betere oplossingen te vinden voor complexere problemen.

Op maat gemaakt voor jou

Een systeem waarbij de behoeften van de gebruiker het ontwerp bepalen

Real system 900x900.png

REAL System

Kies uit vele verschillende kantelingen, zittingen, rugsteunen, wielen, en een groot aantal verschillende accessoires.
Instel 900x900.png

Instellen

Het is belangrijk om de stoel op de juiste manier in te stellen. Bekijk hier hoe de stoel moet worden ingesteld voor het beste resultaat
Tarta 600x600.jpg

Tarta rug

Mercado Medic heeft een adapter ontwikkeld waarmee eenvoudig de Tarta rug op alle Mercado stoelen gemonteerd kan worden.
Seat 900x900.jpg

Ergonomie

Mercado Medic heeft samen met fysiotherapeut Bengt Engström het zitsysteem Ergo Medic voor REAL 9000 ontwikkeld.

Wij helpen graag

Mocht u vragen hebben, neem dan contact op.